Van 5G tot kunstmatige intelligentie; de ontwikkelingen in het elektronische communicatiedomein (ECD) volgen elkaar in rap tempo op. Agentschap Telecom brengt regelmatig in beeld welke trends we waarnemen in technologie, media en telecom. Maar ook breder in de samenleving. Deze gesignaleerde trends geven richting aan onze strategie en de prioritering van onze toekomstige werkzaamheden.

De trends leggen wij vast in de ECD Radar, een interactief instrument dat overzichtelijk de ontwikkelingen weergeeft die de komende jaren op ons werkterrein gaan spelen. Ze zijn geplaatst in de tijd en per trend wordt de relevantie voor het werk van Agentschap Telecom weergegeven. Zo zien we dat in de ECD Radar 2019-2024 de nadruk verschuift van frequentiemanagement naar digitalisering.
De trends uit de ECD-radar vormen de basis van de strategische ambities van Agentschap Telecom die zijn vastgelegd in onze Strategische agenda.

Bekijk de ECD Radar op onze website

ECD Radar tussen afbeelding