Zij zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld: zonnepanelen. Kijk omhoog en je ziet steeds meer daken die bedekt zijn met deze duurzame panelen. En logisch. Zonnepanelen bieden een milieuvriendelijke manier om energie op te wekken en de investering verdient zichzelf binnen een aantal jaar terug.

Overweegt u zonnepanelen aan te schaffen? Laat deze dan door een vakman op uw dak plaatsen, want onzorgvuldige installatie kan zorgen voor storingen bij andere apparatuur. En dat kan heel vervelende en soms zelfs gevaarlijke gevolgen hebben. Denk aan trager draadloos internet, het uitvallen van de babyfoon of een minder goede ontvangst van radio en televisie. Sommige systemen kunnen zelfs minder stroom gaan leveren.

Storing voorkomen? De tips!

Wilt u zorgen voor een veilige installatie, met optimaal rendement en een ruisvrije ether? We geven u een aantal tips, die u kunt bespreken met uw leverancier of installateur. U vindt deze tips en meer informatie onze website. De tips in het kort:

1)           Check de CE-markering

2)           Aanleggen en aarden volgens installatievoorschrift

3)           Leg kabels zo dicht mogelijk naast elkaar

4)           Voorkom lussen in de bekabeling

5)           Neem aanvullende maatregelen bij hinder

Zonnepanelen