Je werkt thuis, maar door een stroomstoring ben je telefonisch en per mail niet te bereikbaar. Niet handig, zeker niet als zelfstandige met bedrijf aan huis. Dus hoe zorg je ervoor dat je kunt blijven werken tijdens een stroomstoring?

printscreen van dynamische pdf over thuiswerken

Bedrijven-aan-huis

Speciaal voor bedrijven-aan-huis heeft Agentschap Telecom een pdf ontwikkeld met adviezen en een aantal effectieve voorzorgsmaatregelen en oplossingen. Een van de adviezen is bijvoorbeeld te investeren in een goede powerbank om langer te kunnen blijven werken op een laptop. Een ander advies is een extra aansluiting bij een tweede aanbieder. Want soms valt het mobiele netwerk van slechts een aanbieder uit. Dit laatste advies is simpel op te volgen door ervoor te zorgen dat niet iedereen in het gezin dezelfde aanbieder heeft.

Onvoldoende voorbereid

De dynamische pdf is samen met brancheverenigingen PZO en ZZP Nederland ontwikkeld nadat uit onderzoek in opdracht van Agentschap Telecom bleek dat Nederlandse huishoudens onvoldoende voorbereid zijn op uitval van telecommunicatie als gevolg van een stroomstoring. Ook bedrijven-aan-huis blijken te weinig rekening te houden met de gevolgen van uitval.

Telekwetsbaarheid

Het onderzoek naar de gevolgen van stroomuitval op telecommunicatie is uitgevoerd door Stratix, in samenwerking met de website Tweakers. De enquête die op dit online platform werd gepubliceerd leverde 2200 ingevulde enquêteformulieren op. Het onderzoek vond plaats in het kader van het programma Telekwetsbaarheid van Agentschap Telecom. Dit programma wil de  samenleving bewust maken van de afhankelijkheid van telecommunicatie en weerbaarder maken door handelingsperspectief te bieden.