Wij krijgen ze ook: veelgestelde vragen. Misschien heeft u één van onze medewerkers wel eens aan de lijn gehad. Onze ervaren klantcontactmedewerkers staan u namelijk graag te woord.

'Agentschap Telecom u spreekt met...’; In deze rubriek de meestgestelde vraag van de afgelopen tijd

Inge: ‘In onze laatste nieuwsbrief vertelde Eric al dat we ook veel vragen krijgen over evenementenvergunningen. Want organiseer je een evenement waarbij je live (via een omroepzender) wil uitzenden dan heb je daar een vergunning voor nodig. Dat kan tijdens een dorpsfeest zijn, maar ook een sportevenement of een muziekfestival of bijvoorbeeld een inzamelingsactie voor een goed doel. Je hebt dan frequenties nodig uit een frequentieband waar ook alle andere omroepen (lokale omroepen, maar ook commerciële omroepen) gebruik van maken. En omdat iedereen ongestoord naar de radio wil luisteren wordt alles zorgvuldig gepland.’

Maar hoe vraag je dan zo’n evenementenvergunning aan en waar moet je dan om denken? Dat willen de meeste bellers weten.

Inge werkt al ruim 30 jaar bij Agentschap Telecom.

‘Meestal gaat het om een uitzending in de FM-omroepband, maar je kan ook een vergunning aanvragen voor de middengolf (AM). Je hebt vooraf wel toestemming nodig van het Commissariaat van de Media want bij de aanvraag stuur je een kopie mee van deze toestemming. En zeker niet onbelangrijk: vraag je een evenementenvergunning aan dan moet de naam op de aanvraag hetzelfde zijn als de naam op de toestemming. Is alles compleet dan kijken mijn collega’s of er een frequentie beschikbaar is. Zij behandelen de aanvragen op volgorde van binnenkomst.’

En wat maakt de vergunning zo prijzig? Het bedrag is toch best hoog.

‘De kosten van een dergelijke vergunning berekenen we op basis van een uurtarief omdat het maatwerk is. Denk dan aan de planningswerkzaamheden en de administratieve werkzaamheden om een vergunning te verlenen. Gemiddeld kost een vergunning €300 tot €450. Dit is wel een indicatie want soms is de planning van de frequenties ingewikkeld.

Ons Klantcontactcentrum is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.30 - 17.00 uur via 050 - 587 74 44